‘Vrouwen hebben vaker zetje nodig om camper te rijden’

Als het op rijden in een camper aankomt, zijn met name vrouwen daar onzeker over. Dat komt niet zelden door de reacties van anderen. ,,Toen we zelf camper gingen rijden, merkte ik dat mensen vaak keken als ik reed. ‘Komt dat wel goed, haar man zit er zelfs naast!’ Daar ergerde ik me aan.” Het bracht Tineke de Ruijter op het idee om VrouwRijdtCamper te starten.

,,Het zit bij vrouwen met name tussen de oren”, gaat Tineke verder. ,,Aan de hand van bijvoorbeeld instuurpunten heb je het rijden in een camper zo onder controle; meestal is twee uurtjes genoeg. Dat is ook het leuke aan dit werk: je haalt in korte tijd heel veel resultaat en dan blijken vrouwen het eigenlijk heel erg leuk te vinden.”

Lessen

De ervaren rijinstructeur geeft de meeste lessen vanaf camperplaats Afslag Nagele. ,,Mensen rijden daar naartoe, ik geef de les en dan kunnen ze op de camperplaats overnachten als ze dat willen. Soms starten lessen vanuit Emmeloord, waar ik woon. En andere oplossingen zijn altijd bespreekbaar.”

Tineke staat samen met haar man Arie op Camper Caravan Wereld. Arie geeft tijdens de beurs presentaties over hun boek ‘Dus u wilt een camper?’.

Een proefrit maken, om tijdens de beursuren de eerste ervaringen achter het stuur van een camper op te doen, kan! Graag voorafgaand aan de beurs aanmelden via tineke@vrouwrijdtcamper.nl.

Heb je een vraag?

Wij vernemen graag je vragen of opmerkingen. 
CONTACT

Adres

Expo Assen
De Haar 11
9405 TE Assen

Openingstijden

Vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: 10.00 - 17.00 uur

Partners van 
Camper Caravan Wereld: