Programma

Camper Caravan Wereld is meer dan alleen een verkoopshow. We hebben ook nog een informatief randprogramma. Klik hieronder op de programmaonderdelen voor meer informatie over wat er allemaal te doen valt op Camper Caravan Wereld.

Presentaties

De presentatietijden gelden voor alle dagen van het evenement.

10.30 - 11.15 uur - Arie de Ruijter: Dus u wilt een camper?

Een camper is best complex. De meeste mensen hebben weinig of zelfs helemaal geen verstand van campers en de bijbehorende techniek om verantwoord een camper te kunnen kopen en nadien te onderhouden. Er komt veel en veel meer bijkomen dan je denkt. Arie de Ruijter schreef het boek ‘Dus u wilt een camper?’ als een musthave voor camperaars. Het eerste camperhandboek in Nederland boordevol bruikbare tips en informatie om schade en schade te voorkomen. Arie deelt in zijn presentatie zijn ervaring, plezier en kennis zodat je de juiste camper aanschaft en er veilig mee op pad kan.

11.30 - 12.15 uur - Arie-Piet Noordegraaf: Veilig rijden met de camper

Voor nieuwelingen maar ook zij die al wat meer ervaring hebben, leert Arie-Piet Noordegraaf je alle handige tips en tricks om veilig met de camper op pad te gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn de banden, het veilig laden van een camper, de verschillende rijbewijzen, verzekeringen, het gewicht van de camper, aandachtspunten wanneer je landsgrenzen overgaat en nog veel meer. Tussendoor mag je zoveel (technische) vragen stellen als wilt.

12.30 - 13.15 uur - VAN-Jorn: Van bestelwagen tot camper

Steeds meer mensen ontdekken het plezier en de vrijheid van het reizen met een buscamper. Nog vele malen leuker is het als je zelf een bestelwagen om kan bouwen tot volwaardige camper. Op die manier kan je helemaal zelf bepalen hoe het eruit komt te zien. Zo krijg je de inbouw die echt bij je past. Maar waar moet je beginnen en waar moet je op letten? Jorn Hofman van VAN-Jorn Camperbouw laat zien hoe je van een casco bestelbus een camper maakt.

13.30 - 14.15 uur - Veilig Verkeer Nederland: Test je verkeerskennis

Wat weet jij nog van de algemene verkeersregels? Ben je op de hoogte van de specifieke regels voor het rijden met een camper of voertuig met caravan? En ken je de nieuwste verkeersborden en -regels? Het is niet altijd even makkelijk! Doe tijdens Camper Caravan Wereld in Assen mee aan de Verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Noord Drenthe/Assen. Heb jij alle vragen goed of is een opfriscursus hard nodig? Dan kun je je tijdens de beurs hiervoor opgeven.

Veilig Verkeer Nederland is een maatschappelijke organisatie die werkt aan de verkeersveiligheid van Nederland. Het doel van de organisatie? Bewustwording van het feit dat iedereen verkeersdeelnemer is en dat iedereen makkelijk een steentje kan bijdragen aan een veilig verkeer. Jaarlijks ontwikkelen ze educatieve programma’s en campagnes om jou als weggebruiker bewust te maken van je gedrag in het verkeer.

14.30 - 15.15 uur - Arie de Ruijter: Dus u wilt een camper?

Een camper is best complex. De meeste mensen hebben weinig of zelfs helemaal geen verstand van campers en de bijbehorende techniek om verantwoord een camper te kunnen kopen en nadien te onderhouden. Er komt veel en veel meer bijkomen dan je denkt. Arie de Ruijter schreef het boek ‘Dus U wilt een camper?’ als een musthave voor camperaars. Het eerste camperhandboek in Nederland boordevol bruikbare tips en informatie om schade en schade te voorkomen. Arie deelt in zijn presentatie zijn ervaring, plezier en kennis zodat je de juiste camper aanschaft en er veilig mee op pad kan.

15.30 - 16.15 uur - Arie-Piet Noordegraaf: Veilig rijden met de camper

Voor nieuwelingen maar ook zij die al wat meer ervaring hebben, leert Arie-Piet Noordegraaf je alle handige tips en tricks om veilig met de camper op pad te gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn de banden, het veilig laden van een camper, de verschillende rijbewijzen, verzekeringen, het gewicht van de camper, aandachtspunten wanneer je landsgrenzen overgaat en nog veel meer. Tussendoor mag je zoveel (technische) vragen stellen als wilt.

VrouwRijdtCamper proeflessen

Als het op rijden in een camper aankomt, zijn met name vrouwen daar onzeker over. Dat komt niet zelden door de reacties van anderen. Het bracht Tineke de Ruijter op het idee om VrouwRijdtCamper te starten.

Tineke de Ruijter van VrouwRijdtCamper is een bevoegd en ervaren rijinstructeur en leert je hoe je vertrouwd raakt met je eigen camper om veilig en relaxed te rijden. Altijd al willen weten hoe het is om in een camper te rijden? Een proefrit maken, om tijdens de beursuren de eerste ervaringen achter het stuur van een camper op te doen, kan! Graag voorafgaand aan de beurs aanmelden via tineke@vrouwrijdtcamper.nl.

Motorpromo fietsparcours

Welke fiets past het beste bij jou en sluit ook nog eens naadloos op je wensen aan? Om daarachter te komen, kun je gemakkelijk informatie krijgen en verschillende modellen uitproberen dankzij Motorpromo. Maak een ritje op hun fietsparcours en ontdek wat voor soort fiets het beste bij jou past.

Het is gedurende de hele beurs en doorlopend mogelijk om fietsen te testen op het fietsparcours. Dit gebeurt aan de stand van Motorpromo.

Heb je een vraag?

Wij vernemen graag je vragen of opmerkingen. 
CONTACT

Adres

Expo Assen
De Haar 11
9405 TE Assen

Openingstijden

Vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: 10.00 - 17.00 uur

Partners van 
Camper Caravan Wereld: